Vývoj zdravotní péče na Olomoucku od začátku XX. století do současnosti - Kučerová, Vlasta (SPN, 1975)
Práce pojednává o demografické situaci a národnostních poměrech, o zdravotním stavu obyvatelstva a o vývoji lůžkových zařízení v okrese. Další kapitoly jsou věnovány ambulantní péči, boji proti tuberkulóze, pohlavním nemocem, problémům alkoholismu, rozvoji lékárenství, hygienické a epidemiologické službě
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis Facultatis medicae ; Supplementum 14
Keywords: Health Care Quality, Access, and Evaluation; dějiny 20. století; Health Services; History, 20th Century; zdravotní péče - kvalita, dosažitelnost a hodnocení; veřejné zdravotnictví; zdravotnické služby