Zákon o veřejných zakázkách : s komentářem a příklady - Kruták, Tomáš; Krutáková, Lenka (ANAG, 2013)
Komentář k zákonu o veřejných zakázkách se podrobně zabývá novinkami účinnými od roku 2012, zohledňuje však i četné novelizace, ke kterým došlo od nabytí účinnosti zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v roce 2006, a rozhodovací praxi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a soudů, která se vyvinula v průběhu posledních let. Výklad v této publikaci se podrobně věnuje institutům, s nimiž se zadavatelé a dodavatelé v praxi nejvíce potýkají, jako jsou kvalifikace dodavatelů, zadávací dokumentace nebo hodnocení nabídek, a podrobně se zaměřuje na změny, které do právní úpravy těchto institutů vnesly zejména poslední novelizace zákona. Zadavatelé ocení praktický výklad některých nových povinností ve fázi přípravy zadávacího řízení, jakým je např. institut ekonomického odůvodnění veřejné zakázky.
Právo
Keywords: ustanovení a nařízení; obchod; Commerce; podnikání; státní správa; veřejné zakázky; dokumentace; Constitution and Bylaws; Documentation; Entrepreneurship; právo, zákonodárství