Zákon o svobodném přístupu k informacím a související předpisy : komentář - Furek, Adam; Rothanzl, Lukáš (Linde, 2012)
První vydání komentáře k zákonu o svobodném přístupu k informacím se k radosti autorů setkalo s velkým a převážně kladným ohlasem mezi čtenáři. Autoři přivítali možnost připravit 2. vydání komentáře, které reaguje na zásadní vývoj v oblasti práva na přístup k informacím, k němuž došlo v letech 2010 a 2011. Text publikace je doplněný a podstatně rozšířený o aktuální nové poznatky a samozřejmě též o výňatky z nově publikovaných soudních rozhodnutí. Komentář vychází z právního stavu a stavu judikatury k 1. říjnu 2011, nicméně na určitých místech autoři uvádějí též informaci o zamýšlených legislativních úpravách zákona, o nichž se v poslední době hovoří nebo které jsou nyní předmětem vládních úkolů.
Keywords: právo, zákonodárství; Information Dissemination; informační služby; Information Services; ukládání a vyhledávání informací; Information Storage and Retrieval; právní vědy; šíření informací; Jurisprudence