Průduškové astma v dětském věku : průvodce ošetřujícího lékaře - Pohunek, Petr; Svobodová, Tamara (Maxdorf, 2013)
Kniha je aktuálním souhrnem současných poznatků o astmatu u dětí a mladistvých. V této věkové skupině se astma již řadu let drží na první příčce pomyslného žebříčku nejčastějších chronických onemocnění. Astma se navíc objevuje v mnoha podobách, a ne vždy je proto jednoduše odhaleno. Opožděná diagnóza nemoci pak vede k odkladu zahájení léčby a tím i k horším výsledkům a vyššímu riziku akutních záchvatů dušnosti i dlouhodobé nemocnosti. Autoři, pracovníci Pediatrické kliniky 2. lékařské fakulty UK, jsou předními českými odborníky v oboru dětských respiračních nemocí a dětské astma je již mnoho let v popředí jejich odborného zájmu. Nezbytné informace zde najdou především lékaři primární péče, mnohé budou jistě užitečné i pro specialisty v oboru respiračních nemocí, alergologie a klinické imunologie.
Farmakoterapie pro praxi ; sv. 53
Jessenius
Keywords: bronchiální astma; Child; Acute Disease; Status Asthmaticus; Quality Assurance, Health Care; Bronchial Diseases; zajištění kvality zdravotní péče; Asthma; Disease Progression; progrese nemoci; pediatrie; dítě; status asthmaticus; pneumologie a ftizeologie; Medication Errors; akutní nemoc; medikační omyly; bronchiální nemoci