Kouzelník z vily pod lipami : vyprávění o životě a díle dr. Františka Veselého, budovatele lázní Luhačovic - Kožík, František; Jančář, Antonín (Blok, 1976)
Beletrizovaný životopis "Kouzelník z vily pod lipami" vypráví nejen o tom, jak F. Veselý počal na sklonku minulého století budovat lázně s komplexní lékařskou péčí, ale i o tom, jak se jim snažil od počátku vtisknout ráz kulturního a uměleckéhostřediska.Poutavé vyprávění, zachycující i tehdejší poměry politické, hospodářské a kulturní, je doplněno dokumentárními fotografiemi
Keywords: Physicians; lázně; lékaři; humanitní vědy a umění; Balneology; Health Resorts; Literature; rehabilitační a fyzikální medicína; balneologie; literatura