Když se hubnout nedaří : 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa : naučte se štíhle žít! - Boučková, Marta; Křížková, Johana (Evropský kariérní institut, 2013)
Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa - Marta Boučková - Známá psycholožka Marta Boučková ukazuje na příkladech ze své praxe, že na potíže nadváhou se dá podívat i z netradičního úhlu a že hubnutí nezačíná na talíři a v tělocvičně, ale v naší hlavě. Dvanáct příběhů inspirovaných skutečnými lidmi odhaluje, jak snadno se mohou splíny, stresy, nesplněné sny či negativní myšlenky vrazit do polštářů na bocích či břiše. A také naznačuje cestu, jak z tohoto bludného kruhu ven. Dozvíte se nejen to, co všechno může mít vliv na vaši hmotnost, ale také jak skutečně účinně změnit životní styl a kdo všechno vám může na této cestě pomoci. Zhubnout totiž lze i navzdory „tlustým“ genům a mizerné vůli. Jak? To si přečtete v knize, která vás naučí nejen štíhle myslet, ale i štíhle žít.
Keywords: kognitivně behaviorální terapie; Behavior Therapy; Overweight; behaviorální terapie; Diet, Reducing; interpersonální vztahy; fyziologie výživy; psychoterapie; Nutritional Physiological Phenomena; Weight Loss; Menu Planning; psychologie, klinická psychologie; redukční dieta; nadváha; hmotnostní úbytek; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; jídelníček; Psychotherapy; Interpersonal Relations; Cognitive Behavioral Therapy