Aktivně proti rakovině : klasická medicína a přírodní léčebné metody - Dobos, Gustav; Kümmel, Sherko (Euromedia Group, k. s. - Ikar, 2013)
Lékaři a přírodní léčitelství pracují ruku v ruce, aby léčení rakoviny udělaly snesitelným. Kniha otevírá pro pacienty nové možnosti, jak aktivně podporovat léčivý proces. Odpovídá na otázky, co může udělat pacient sám a na co musí dbát onkologové a přírodní léčitelé. Ukazuje možnosti tradiční čínské medicíny, jak posilovat obranyschopnost. Důležité je zůstat fit a uzdravit se tréninkem, proto autoři doporučují vhodné sporty při rehabilitaci a následné péči, vhodnou stravu a uvádí příklady integrativní onkologické léčby při rakovině prsu, plic, prostaty a střev.
Keywords: tradiční čínská medicína; Acupuncture; Complementary Therapies; nádory; zdravé chování; Neoplasms; komplementární terapie; Medicine, Chinese Traditional; alternativní lékařství; akupunktura; Health Behavior