Deklarace o eutanazii Bona et iura - Munzarová, Marta; Šipr, Květoslav (Karmelitánské nakladatelství, 2009)
Práva a hodnoty,která náležejí lidské osobě, zaujímají významné místo mezi otázkami, o nichý se dnes diskutuje. Posvátná Kongregace pro nauku víry, která nedávno připomenula katolickou nauku o umělém potratu, pokládá nyní za vhodné předložit církevní učení o eutanazii.
Keywords: Theology; Religion and Medicine; morálka; Religious Philosophies; etika, bioetika, lékařská etika; eutanazie; teologie; Morale; náboženské filosofie; Euthanasia; humanitní vědy a umění; náboženství a lékařství