Nebuď potravou pro houbu Candida : [změň stravu, očisti svůj organizmus, uzdrav se] - Janus, Andrzej (Beskydy, 2013)
Cítíš, že něco ničí Tvé zdraví a neumíš si vysvětlit příčinu svých potíží? Říkají Ti, že Tvé zdravotní problémy jsou jen výtvorem Tvé fantazie? Trpíš nedostatkem energie, depresemi, trávicími potížemi, Tvá kůže je podrážděná a svědí? Pokud je tomu tak, mohou to být projevy kvasinkové nebo houbové infekce nebo-li kandidózy. Popis Kvasinky Candida jsou zdánlivě neškodné mikroorganismy přítomné v bakteriální flóře střev každého člověka. Když však naleznou vhodné podmínky pro svůj rozvoj, vytvářejí podhoubí, které je příčinou vzniku houbové infekce. Její rozšíření podporuje léčba antibiotiky, špatná výživa i používání hormonálních a antikoncepčních přípravků. Tuto nemoc provází mnoho zdánlivě spolu nesouvisejících příznaků, z nichž každý je lékařskou vědou považován za samostatnou nemoc. Houbová infekce zvyšuje riziko onemocnění průduškovým astmatem, zánětem střev, nádorovým onemocněním, glaukomem, lupenkou, cukrovkou a mnoha jinými chorobami. Kniha, kterou Ti nabízíme, pomůže očistit Tvůj organismus a zbavit jej houbové infekce. Je cenným průvodcem, který popisuje klinický obraz nemoci, faktory, které podporují její rozvoj a především - léčebnou metodu. Nebuď potravou pro houbu Candida je také návodem, jak změnit způsob výživy a stravovací návyky, který je určen nejen lidem nemocným, nýbrž všem, kteří dbají o své zdraví. Úryvek z úvodu: Někdo by mohl správně poznamenat, že kdyby vyléčení houbového onemocnění nebylo možné, nenapsal bych tuto knihu. Proč psát o léčbě, která je neúčinná? Podle mého názoru houbové onemocnění vyvolané Candidou je obtížně léčitelné, ale ve většině případů je možno je vyléčit. Léčebný proces zakončený vyléčením vyžaduje od nemocného člověka přísné dodržování doporučení, o kterých budu hovořit v této knize. Z lékařského hlediska systémová houbová infekce (napadající vnitřní orgány) je těžké a chronické onemocnění s častým zhoršováním stavu a recidivami. Často slýchávám, že pacienti nabývají po mnoha terapiích přesvědčení, že tato nemoc je nevyléčitelná. Mají tak trochu pravdu, z důvodů, které uvedu dále. Lékařská věda je neúspěšná při léčení houbových infekcí hlavně proto, že nevnímá houbu Candida jako choroboplodný faktor, který je příčinou několika desítek zdánlivě spolu nesouvisejících nemocí. Protože není možné oficiálně stanovit jejich příčinu, léčbou se pouze zmírňují jejich projevy. Pro každou z těchto chorob se stanoví nová samostatná vědecká teorie zdůvodňující příčinu jejího vzniku. Za tímto účelem se neustále zavádějí nové speciální diagnostické metody. Přes veškeré úsilí se nedaří stanovit zdroj nemocí, proto jsou nazývány idiopatickými - vzniklými z neznámé příčiny.
Keywords: bakteriální infekce a mykózy; Sorption Detoxification; Candida albicans; Food, Organic; komplementární terapie; mykózy; sorpční detoxikace; biopotraviny; Bacterial Infections and Mycoses; infekční lékařství; Complementary Therapies; alternativní lékařství; Mycoses