Příjemný zralý věk - Budinský, Václav (Alfom, 2013)
Knížka Příjemný zralý věk aneb Jak může být druhá poloviny života lepší než ta první tak nabízí každému, kdo se zajímá o to, jak se dobře připravit na období své zralosti nebo, pokud již v této životní fázi je, jak svůj věk ku prospěch svému i svého okolí v tom nejlepším smyslu slova využít, pestrou paletu postřehů, podnětů, myšlenek a rad erudovaných odborníků, v dobře srozumitelné a často i velmi vtipné podobě. Neměla by proto chybět v žádné příruční knihovničce a může se stát i dobrým společníkem na letní dovolenou. Publikace obsahuje texty renomovaných autorů a současně významných osobností, které spojuje snaha ukázat, že proces stárnutí, kterého se mnoho lidí více či méně obává, naopak nabízí prostor pro nové aktivity a zážitky, je příležitostí opravdovějšího a smysluplnějšího prožívání a otevírá i mnoho oblastí, na něž dříve nezbyl čas.
Keywords: Life Style; geriatrie; životní styl; Aging; psychická odolnost; zdravé chování; psychologie, klinická psychologie; senioři; sexualita; Resilience, Psychological; Sexuality; Aged; stárnutí; Health Behavior