Správní trestání z hlediska praxe a judikatury - Bohadlo, David; Potěšil, Lukáš; Potměšil, Jan (C.H. Beck, 2013)
Výraznému fenoménu veřejné správy, kterým je její oprávnění projednávat a rozhodovat ve věcech správních deliktů a ukládat za ně sankce, se věnuje tato publikace. Absence právní úpravy správního práva trestního je dlouhodobě kritizovaným nedostatkem oblasti správního trestání. Autorskou ambicí při tvorbě publikace nebyl komplexní teoretický rozbor dané problematiky, nýbrž záměr zprostředkovat čtenáři praktickým způsobem stěžejní závěry a požadavky judikatury v oblasti správního trestání. Autoři, vycházejíc z vlastní praxe, se pokusili zachytit palčivé problémy správní praxe, doplnili je o požadavky právní úpravy a o judikaturu, která právní úpravu v řadě případů doplňuje a dotváří. Z výše uvedeného obsahu vyplývá, že publikace se tak pokouší o ucelený pohled na zkoumanou problematiku zahrnující sféru veřejné správy a správního soudnictví. Kniha je určena nejenom úředníkům veřejné správy, ale široké odborné veřejnosti, které se oblast správního práva dotýká. Užitečným zdrojem informací může být pro advokáty, studující vysokých škol a praktikující širokou veřejnost.
Právní praxe
Keywords: Punishment; Local Government; právo, zákonodárství; Criminal Law; správní rozhodnutí; právní vědy; trestní zákon; místní státní správa; správní právo; správní delikty; trest; státní správa; Jurisprudence