Vybrané kazuistiky z gynekologické endoskopie - Mára, Michal (Mladá fronta, 2013)
Výběr kazuistik z této oblasti medicíny by čtenářům měl přinést nejen pohled na zajímavé, komplikované či velmi neobvyklé situace řešené endoskopicky, ale i návod, jak v těchto situacích postupovat nebo nad jakými jinými postupy uvažovat. Autoři se pokusili vybrat několik zajímavých případů ze své praxe, popsat je textem, doplnit obrázky a konfrontovat s literaturou. Gynekologická endoskopie a minimálně invazivní operace jsou dnes již běžnou součástí dovedností i mladých gynekologů a snad kromě onkologie představují dominantní přístup v celé gynekologické operativě. Proto má tato knížka ambici oslovit co nejširší spektrum gynekologů, ale též lékaře z jiných invazivních oborů, např. chirurgy, urology a anesteziology.
Aeskulap
Keywords: Minimally Invasive Surgical Procedures; endoskopie; gynekologické chirurgické výkony; Gynecologic Surgical Procedures; laparoskopie; Genital Diseases, Female; miniinvazivní chirurgické výkony; Laparoscopy; gynekologie a porodnictví; gynekologická onemocnění; Endoscopy