Vědci : cesty objevů - Robinson, Andrew (Slovart, 2013)
Kniha, kterou připravil mezinárodní tým autorů, popisuje život a dílo 43 osobností, jež se proslavily na poli vědy. Pokrývá všechny hlavní vědecké obory, od astronomie po psychologii. Každá z těchto třiačtyřiceti vynikajících osobností vědy zde má svůj portrét, ať už rytinu, malbu, fotografii či sochu. Navíc jsou v knize reprodukce jejich vlastních poznámek, nákresů a diagramů, případně i osobních dopisů, které umožňují blíže nahlédnout do jejich životů a projít cestami, jež je vedly k objevům. rtlch Vědciang1081 jistě zaujme nejen zájemce o vědu, ale i ty, kdo rádi čtou o životech velkých osobností a koho zajímá, jak vlastně lidstvo dospělo k současnému chápání fyzického světa kolem nás i vnitřního světa v nás. Knihu doprovází 220 ilustrací.
Keywords: věda a výzkum; věda; Biographies as Topic; Science; humanitní vědy a umění; Famous Persons; biografie jako téma; významné osobnosti