Traumatologie břicha a retroperitonea - Třeška, Vladislav (Nava, 2013)
Kniha je odrazem multidisciplinární práce chirurgů, anesteziologů, intenzivistů, urologů a radiodiagnostiků, kteří denně řeší v rámci Traumatologických center závažná břišní a retroperitoneální poranění. Kniha vzniká na základě bohatých zkušeností plzeňského Traumatologického centra, které společně s ostatními Traumatologickými centry tvoří ucelenou, dobře organizovanou síť těchto center v České republice. Kromě vlastních zkušeností jsou v knize uvedeny nejnovější literární poznatky z této oblasti.
Keywords: Abdominal Injuries; Hemostasis, Surgical; Multiple Trauma; vnitřní lékařství; poranění břicha; hemostáza chirurgická; traumatologie; Resuscitation; polytrauma; Retroperitoneal Space; retroperitoneální prostor; resuscitace