Cesty k sobě i k druhým : kapitoly z praktické psychologie - Pondělíček, Ivo; Hašková, Eva (Mladá fronta, 1981)
Výkladem základních otázek psychologie, která umožňuje lepší poznání sebe sama i druhých, se autor snaží přispět k osvojení zásad šťastného a zdravého duševního života. Vysvětluje, co tvoří lidskou osobnost, zabývá se problémy inteligence, tvořivé činnosti, geniality, sexuality a přátelství, připomíná vliv biorytmů na lidské jednání, možnosti sebevýchovy apod
Edice 13. Klub mladých ; Sv. 128
Keywords: psychologie aplikovaná; Temperament; Psychology, Applied; temperament; chování a mechanismy chování; psychologie, klinická psychologie; Behavior and Behavior Mechanisms; Personality; osobnost