Biologické hodiny : tajemství metabolismu, dlouhověkosti a zdraví - Frej, David (Eminent, 2013)
V knize Biologické hodiny: tajemství metabolismu, dlouhověkosti naleznete fascinující informace o tom, jaký význam mají biologické hodiny pro naše zdraví, a jak náš vnitřní časový systém funguje. Popis Technický pokrok, neustálá touha po ekonomickém růstu a blahobytu a takzvaná globalizace pokračují tak rychlým tempem, že se musí někdy zastavit. Nikdy v minulosti nepostihovala některá onemocnění tolik lidí jako v současném světě. Nemoci srdce, obezita, cukrovka, alergie, rakovina, a dokonce psychická onemocnění nazývaná civilizační se šíří jako epidemie a postihují nejen dospělé, ale i děti. Jeden z účinných receptů, jak jim čelit a prožít dlouhý život bez větších zdravotních komplikací, nabízejí nikoli dokonalé přístroje nebo západní medicína ve své současné podobě, ale prevence spočívající v respektu k přírodě. Základním principem rovnováhy je pravidelnost. Když budeme respektovat náš vnitřní časový systém, biologické hodiny, umožní nám to reagovat přirozeně a včas na změny.V této ojedinělé publikaci autor jednoduše a prakticky popisuje základní principy biologických hodin, které platí od počátku vzniku vesmíru a řídí každý náš jedinečný život. Přináší souhrnné a srozumitelné informace, praktický návod a užitečné rady, jak naslouchat tomu, co nám tělo říká, a žít tak v harmonii s přírodními principy.
Keywords: Seasons; Circadian Clocks; Metabolism; cirkadiánní hodiny; Life Style; biologie; biologické hodiny; životní styl; fyziologie výživy; metabolismus; roční období; Sexual Behavior; Nutritional Physiological Phenomena; sexuální chování; dlouhověkost; zdravé chování; fyziologie; Biological Clocks; periodicita; Periodicity; Longevity; Health Behavior