Kyberšikana : průvodce novým fenoménem - Černá, Alena (Grada, 2013)
Kyberšikanu lze chápat jako záměrné agresivní chování, které je prováděno buď jednotlivcem, nebo skupinou prostřednictvím elektronických médií vůči člověku, jenž se v danou chvíli nemůže bránit. Tento jev se týká především (avšak ne výlučně) dnešních dětí a dospívajících, kteří jsou nazývaní generací always on - stále připojení. Text nabízí za pomoci výsledků nejaktuálnějších výzkumů a konkrétních příběhů těch, kteří se s kyberšikanou setkali, možnost seznámit se s kyberšikanou a online obtěžováním natolik zblízka, aby pochopení komplexicity tohoto jevu umožnilo čtenáři kyberšikanu nejen rozeznat, ale také ji případně adekvátně řešit či jí předcházet.
Psyché
Keywords: Primary Prevention; psychologie, klinická psychologie; Bullying; Child Advocacy; Crisis Intervention; chování mladistvých; šikana; ochrana práv dítěte; Social Behavior Disorders; poruchy sociálního chování; Internet; krizová intervence; Adolescent; Child Behavior; primární prevence; internet; sociologie; chování dětí; mladiství; pedagogika; dítě; Child; Adolescent Behavior