Láska, manželství a ty - Knoblochová, Jiřina (Státní zdravotnické nakladatelství, 1964)
Autorka vychází ze svých mnohaletých zkušeností z výzkumu lidských vztahů v lásce a manželství a zabývá se důležitými otázkami výběru partnera pro život i společenskými a psychickými problémy manželského soužití. Na příkladech ze života rozebírá nejčastější příčiny napětí a rozporů a upozorňuje na způsoby, jak tyto konflikty odstraňovat nebo je předcházet.
Keywords: láska; sociologie; Marriage; psychologie, klinická psychologie; manželství; interpersonální vztahy; Parenting; rodičovství; Interpersonal Relations; Love