Biologické a chemické zbrane : pripravenosť a odpoveď - Klement, Cyril; Mezencev, Roman; Bajgar, Jiří (PRO, 2013)
Kniha je vynikajúcim zdrojom komplexných informácií súvisiacich s problémom biologických a chemických zbraní a bioterorizmu. Podrobne sa venuje histórii, technológiám výroby a šírenia, klinickým aspektom aj legislatíve. Je určená pre poslucháčov lekárskych, farmaceutických a zdravotníckych škôl, odborníkov v rezortoch vnútra, obrany, zdravotníctva i zahraničných vecí, civilnej obrany, polície, verejných informačných prostriedkov, ale aj ďalších záujemcov o túto odvrátenú stránku verejného zdravotníctva. Kniha môže poslúžiť aj pri implementácii programov na ochranu pred zbraňami hromadného ničenia.
Keywords: biologie; zbraně hromadného ničení; Weapons of Mass Destruction; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Chemical Warfare Agents; Biological Warfare Agents; vojenské lékařství; bioterorismus; Bioterrorism; vojenská věda; chemické bojové látky; biologické bojové látky; toxikologie; Military Science; chemie, klinická chemie