Predialýza - Viklický, Ondřej; Bouček, Petr (Maxdorf, 2013)
Chronická progresivní onemocnění ledvin představují významný medicínský i ekonomický problém. Zvládnutí komplikací progresivních nefropatií, edukace a příprava nemocných na vybranou metodu náhrady funkce ledvin jsou nezbytnou podmínkou dlouhodobého úspěchu. „Predialýza“ je první monografií zabývající se detailně obdobím před zahájením dialyzační léčby nebo před transplantací ledviny. Čtenáři v monografii naleznou mimo jiné recentní informace o renoprotektivní terapii, dietní intervenci, volbě metody náhrady funkce ledvin, přípravě před transplantací, cévním přístupům k hemodialýze, přípravě k peritoneální dialýze atd. Monografie zaujme kromě nefrologů také praktické lékaře, diabetology, všeobecné internisty a urology, protože se týká péče o nemocné, které mají nebo měli ve svých ambulancích. Komu je kniha určena: Monografie zaujme kromě nefrologů také praktické lékaře, diabetology, všeobecné internisty a urology, protože se týká péče o nemocné, které mají nebo měli ve svých ambulancích.
Jessenius
Keywords: nemoci ledvin; dialýza ledvin; Kidney Diseases; transplantace ledvin; Chronic Disease; akutní poškození ledvin; Renal Dialysis; chronická nemoc; Acute Kidney Injury; nefrologie; Kidney Transplantation