PET/CT a ultrastrukturální změny mitochondrií jako prediktivní faktory u karcinomu pankreatu - Havlík, Roman (Iga MZ ČR, 2013)
Anotace I: Zhodnocení sensitivity a specificity PET/CT v předoperační a pooperační diagnostice karcinomu pankreatu. Anotace II: Ovlivnění indikace k chirurgickému výkonu předoperačním ostážováním pomocí PET/CT, zhodnocení ekonomického přínosu snížením neindikovaných operací. Anotace III: Porovnání současného stagingu se stagingem pomocí PET/CT jako jediného vyšetření u karcinomu pankreatu. Anotace IV: Zhodnocení změn ultrastrukturálního obrazu mitochondrií nádorových buněk ve vztahu k hypoxii, které bymohly být důležité při predikci citlivosti těchto buněk (adenokarcinomu pankreatu) na léčbu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Mitochondria; inzulární karcinom pankreatu; chirurgie; hypoxie; multimodální zobrazování; Neoplasm Staging; staging nádorů; nádory slinivky břišní; onkologie; Multimodal Imaging; Hypoxia; Carcinoma, Islet Cell; mitochondrie; Pancreatic Neoplasms; Pathology, Molecular; gastroenterologie; molekulární patologie