Zdraví z pralesa : léčivé rostliny Amazonie : praktické využití a recepty : příběhy rostlin a šamanů - Škrabáková, Ludmila (Eminent, 2013)
Autorka v tomto nevšedním herbáři zúročila své bohaté poznatky nasbírané v Amazonii, kde v uplynulých dvanácti letech realizovala výzkumné pobyty mezi etnickými skupinami Ocaina, Shipibo, Asháninka, Quichua (Peru), Yekuana (Venezuela) a v mestických komunitách v Peru v okolí měst Pucallpa a Iquitos a na řece Tigre. V knize najdete informace o využití jednotlivých posvátných a léčivých rostlin, jejich příběhy na pozadí lidských dějin, zajímavosti, praktické rady a návody i recepty, jak léčebné, tak kulinářské. Autorčiny originální fotografie vám dovolí poznat nejen amazonské léčivky, ale také nelehký každodenní život zdejších obyvatel.
Keywords: zemědělství a potravinářství; tropické klima; semena rostlinná; Seeds; zemědělské plodiny; jedlé rostliny; Crops, Agricultural; Plants, Medicinal; Fruit; ovoce; Plants, Edible; Tropical Climate; ořechy; léčivé rostliny; botanika; Nuts