Kapitoly z dětské pneumologie - Křepela, Karel; Vančíková, Zuzana (Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, 2013)
Učební texty poskytují přehled o diagnostice, léčbě a prevenci tuberkulózy u dětí a perspektivě dalšího vývoje po zrušení plošné vakcinace BCG.
Keywords: diferenciální diagnóza; Pneumonia; Infant; idiopatické intersticiální pneumonie; pediatrie; dítě; novorozenec; pneumonie; vakcinace; Idiopathic Interstitial Pneumonias; Infant, Newborn; bakteriální pneumonie; Tuberculin Test; novorozenec nedonošený; Infant, Premature; Pneumonia, Bacterial; Diagnosis, Differential; Tuberculosis; Vaccination; tuberkulinový test; kojenec; Czech Republic; pneumologie a ftizeologie; tuberkulóza; syndrom akutního respiračního selhání; Česká republika; Child; Severe Acute Respiratory Syndrome