Kurz duševní rovnováhy : zbavte se stresu, napětí a úzkosti - Peterková, Michaela (Portál, 2014)
Kniha seznamuje čtenáře s užitečnými psychologickými postupy k překonání úzkosti a stresu a zvládnutí náročných životních situací. Na rozdíl od běžných knih obsahujících výhradně text ke čtení je zde čtenář aktivním účastníkem – vyplňuje testy, zaznamenává si své myšlenky, definuje vlastní cíle, hledá vhodné postupy řešení problémů, učí se rozlišovat mezi zdravými a neurotickými myšlenkami apod. Kurz je rozdělen do 14 dnů, z nichž každý obsahuje čtyři základní části: část věnovanou sebepoznání, informační část (například informace o úzkosti a neurotických poruchách, somatizaci nebo o tom, jak v lidské psychice fungují odměny a tresty), „terapeutickou“ část (postupy ke zlepšení psychického stavu) a úkoly (zadání úkolů ke splnění do dalšího dne).
Keywords: Life Style; Self Care; životní styl; Self Concept; Self-Assessment; duševní zdraví; samoléčba; psychologie, klinická psychologie; péče o sebe; rozvoj osobnosti; Mental Health; Self Medication; Stress, Psychological; sebepojetí; Personality Development; psychický stres; sebezhodnocení (psychologie)