Krev a peníze : pravda o kauze Diag Human - Cikrt, Tomáš (Tomáš Cikrt, 2014)
Literatura faktu, která čtivým způsobem přibližuje dvacetiletou historii nejznámější zdravotnické kauzy, v níž jde o 12 miliard korun. Nabízí nová odhalení, neznámé skutečnosti, překvapivé souvislosti byznysu s lidskou krví, ale také zbraněmi a jedovatými odpady. Popisuje střet dvou osobností z odlišného světa: lékaře a politika Martina Bojara a byznysmena Josefa Šťávy, majitele firmy Diag Human. Čtenáři se mimo jiné dozví, co pokazilo a čím přispělo přes dvacet ministrů zdravotnictví, kteří úředníci náš stát poškodili a jak obstála známá jména jako Jan Stráský, Vladimír Špidla, či Miroslav Kalousek a dalších cca 90 postav.
Keywords: vyjednávání; politika; krev; Commerce; obchod; mezinárodní spolupráce; Politics; Czech Republic; etika podnikání; Blood; Ethics, Business; podnikání; farmaceutický průmysl; hematologie a transfuzní lékařství; Public Sector; International Cooperation; Česká republika; Plasma; Entrepreneurship; Švýcarsko; Drug Industry; Negotiating; právo, zákonodárství; krevní plazma; Criminal Law; trestní zákon; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; Switzerland; veřejný sektor