Akademická příručka českého jazyka : [se schvalovací doložkou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy] - Pravdová, Markéta; Svobodová, Ivana (Academia, 2014)
Internetovou jazykovou příručku kolektivu autorů Ústavu pro jazyk český AV ČR využilo během prvních tří let od jejího zpřístupnění více než milion uživatelů. Její výkladová část nyní vychází poprvé knižně. Najdete zde obecná poučení o českém jazyce, zejména o pravopisu, tvarosloví a některých syntaktických jevech. Ve výkladech se uvádějí i rozpory v údajích, které jednotlivé jazykové příručky přinášejí, nebo rozdíly mezi kodifikací a spisovným územ, a to s hodnotícím komentářem a doporučeným řešením. Kniha je určena jak široké veřejnosti, tak profesionálním uživatelům, zvláště učitelům a studentům.
Keywords: lingvistika, lékařská terminologie; lingvistika; Language; Linguistics; Writing; psaní; jazyk (prostředek komunikace)