Jedlé rostliny v přírodě - Beiser, Rudi (Knižní klub, 2014)
V publikaci je uvedeno více než sto běžných divoce rostoucích jedlých druhů rostlin. Jsou řazeny podle typického stanoviště (les, louka, pole, vodní prostředí, a též plody stromů a keřů) a hlavního období sklizně (jaro, začátek léta, léto, podzim). Obecné úvodní kapitoly obsahují informace o určování jednotlivých druhů, o správném sběru i bezpečné konzumaci. Na případné záměny podobných druhů upozorňuje kapitola o dvojnících.
Keywords: botanika; Evropa; vaření; Plants, Edible; jedlé rostliny; Food-Processing Industry; průmysl zpracování potravin; Cooking; Europe