Posilování středu těla - anatomie - Ellsworth, Abby (CPress, 2014)
Každý pohyb, který během dne uděláte, zcela závisí na svalech středu těla – ty totiž stabilizují trup a pánev a umožňují končetinám, aby se správně pohybovaly. Se silnými svaly středu těla bude váš pohyb účinnější a snadnější. Ale jak je správně procvičit a posílit? Tato kniha vám pomůže začít. Dozvíte se, které svaly do této skupiny patří a také, jak vzájemně spolupracují. Poté se naučíte širokou škálu cviků, které stabilizují i posilují tyto významné svaly – včetně cviků Nová dimenze na pěnovém válci, díky nimž cvičení získá úplně nový rozměr. Barevné fotografie a ilustrace ukážou, jak se klíčové svaly zapojují v každém cvičení. Přehledné návody ke cvičení krok za krokem a vzorové tréninky vám pomohou zaměřit se na břišní svalstvo a další svaly středu těla. Uvnitř naleznete také velký barevný plakát s podrobnými anatomickými popisy a klíčovými cviky, díky kterým bude vaše tělo silné a zdravé.
Keywords: Muscle Stretching Exercises; svalová kontrakce; Exercise Movement Techniques; lidské tělo; Anatomy; Muscle Contraction; techniky cvičení a pohybu; strečink; Human Body; anatomie; tělovýchovné lékařství