Lymfologie - Földi, Mihály; Földi, Etelka (Grada Publishing, 2014)
Základní učebnice v oboru, překlad již 7. vydání, které vyšlo v nakladatelství Urban&Fischer ze skupiny ELSEVIER. Čtenář zda najde opravdu vše potřebné a aktuální: anatomii a fyziologii lymfatického systému, příčiny a původ onemocnění lymfatického systému, diagnostiku, léčbu a průběh všech lymfologických patologických obrazů z lékařského pohledu, techniku, účinky využití všech komplexních fyzikálních a dalších metod. Autoři vynikajícím způsobem propojili v publikaci informace pro lékařské a nelékařské obory takovým způsobem, aby z účinné léčby co nejvíce profitoval nemocný. Didaktickou hodnotu publikace zvyšuje přes 700 barevných vyobrazení. Ideální kniha pro lékaře (ocení ji chirurgové, lymfologové, RHB lékaři, dermatologové, estetičtí chirurgové, angiologové i internisti) a dále ji využijí fyzioterapeuti, maséři a odborný léčebný personál lázní.
Keywords: Respiratory Therapy; angiologie; techniky fyzikální terapie; Physical Therapy Modalities; Microcirculation; Lymphatic Diseases; lymfedém; mikrocirkulace; Lymphedema; dechová terapie; lymfatické cévy; Lymphatic Vessels; Drainage; lymfatické nemoci; lymfatický systém; Lymphatic System; drenáž