Právo sociálního zabezpečení - Veselý, Jiří (Linde Praha, 2013)
Publikace podává výklad v plném rozsahu práva sociálního zabezpečení, počínaje jeho teoretickými základy a výkladem základních pojmů, popisuje jednotlivé systémy sociálního zabezpečení v členění od pojistných k nepojistným, dále obsahuje výklad úpravy zaměstnanosti a ochrany a dávek v nezaměstnanosti a výklad sociálně-právní ochrany dětí. Pro větší přehlednost je do závěrečných kapitol včleněn výklad procesní úpravy včetně kompetencí, protože tato úprava vykazuje v jednotlivých systémech řadu shodných znaků, které lze lépe pochopit při společném výkladu.
Keywords: Public Assistance; sociologie; Social Security; podpora z veřejných prostředků; sociální zabezpečení; právo, zákonodárství