Naučte (se) citovat - Krčál, Martin; Teplíková, Zuzana (Citace.com, 2014)
Cílem publikace je zvýšit povědomí o problematice citací a plagiátorství mezi studenty a zároveň se stát užitečnou příručkou pro vyučující všech typů škol a pro knihovníky, kteří chtějí tyto znalosti předat svým studentům. První část knihy obsahuje úvod do citování, důvody proč citujeme, druhy plagiátorství a citační software. Nechybí ani ukázky citování 24 druhů dokumentů dle normy ČSN ISO 690. Druhá část knihy se věnuje problematice výuky citací. Její autorka Zuzana Teplíková popisuje nejen teoretické základy výuky, ale vytvořila také 14 unikátních aktivit využitelných při výuce citací a plagiátorství. Součástí druhé části jsou i rozhovory s lektory o tom, jak vyučují problematiku citování
Keywords: publikování; zpracování textu; knihovnictví, informační věda a muzeologie; věda a výzkum; Access to Information; Word Processing; věda; Publications; Publishing; Science; publikace; přístup k informacím; Plagiarism; Bibliography, Descriptive; plagiátorství; bibliografie registrující