Rizikové a antisociální chování v adolescenci - Sobotková, Veronika (Grada, 2014)
Antisociální chování dospívajících je přítomné v každé generaci, mění se pouze jeho projevy. Kniha se zaměřuje nejen na popis tohoto chování, ale také na vztah mezi ním a užíváním návykových látek, a zejména na tři nejvýznamnější socializační kontexty vývoje v adolescenci – rodinu, školu a prostředí vrstevníků. V každé kapitole jsou uvedeny výsledky vlastního výzkumu, který se zabývá těmito tématy. Publikace je určena především odborníkům, psychologům, pedagogům, sociálním pracovníkům a studentům těchto oborů, dále lidem z pomáhajících profesí a v neposlední řadě rodičům, jejichž děti procházejí tímto mnohdy nelehkým obdobím.
Psyché
Keywords: Research Design; pediatrie; Adolescent Development; psychiatrie adolescentů; Adolescent Behavior; Adolescent; Adolescent Psychiatry; Risk Factors; vývoj mladistvých; sociologie; dorostové lékařství; chování mladistvých; rizikové faktory; Substance-Related Disorders; Social Behavior; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; sociální chování; výzkumný projekt; mladiství; Adolescent Medicine