Jídlem proti bolesti : nové revoluční strategie pro maximální úlevu od bolestí - Barnard, Neal D; Raymond, Jennifer (Anag, 2014)
Věděli jste, že zázvor může být účinnou prevencí migrény a že ji káva často může vyléčit? Věděli jste, že rýže může sklidnit zažívání, cukr může způsobit citlivost na bolest a že pupalka dvouletá může zmírnit příznaky artritidy? Vhodně zvolená strava může tělu i pomáhat Doktor Neal Barnard ukazuje, jak lze zmírnit běžná onemocnění a léčit chronickou bolest pomocí běžných potravin, tradičních doplňků a bylinek. Autor odhaluje potraviny, které způsobují bolest, a radí, jak se jim vyhnout. Pomáhá při výběru jídel nezpůsobujících bolest, která jsou výživná, ale nenarušují přirozenou rovnováhu těla, a jídel, která tlumí bolest tím, že zlepšují krevní oběh, zmírňují záněty a mají příznivý účinek na harmonizaci hormonů.
Keywords: komplementární terapie; nutriční terapie; fyziologie výživy; vaření; Menu Planning; bolest; Pain; jídelníček; Nutrition Therapy; Complementary Therapies; zájmy a záliby; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Nutritional Physiological Phenomena; Cooking