Škola a zdraví pro 21. století, 2010 : příspěvky k výchově ke zdraví - Řehulka, Evžen (Masarykova univerzita, 2010)
Svazek je pokračováním série publikací, které vznikají v rámci výzkumného záměru ŠKOLA A ZDRAVÍ PRO 21. STOLETÍ, kterým se zabývá Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity od roku 2005. Předkládaný sborník má pracovní charakter a klade si za cíl ukázat aktuální stav zkoumané problematiky výchovy ke zdraví orientované na současné školství a školskou politiku. Neaspirujeme na to, abychom konstatovali definitivní závěry, ale abychom spíše vyvolali diskuzi, další podněty a nové nápady.
Keywords: vyučování; pedagogika; zdravotní výchova; vzdělávání odborné; Health Education; Česká republika; zdraví - znalosti, postoje, praxe; Health; zdraví; Health Knowledge, Attitudes, Practice; Teaching; Education, Professional; Czech Republic