Prevence problémového hráčství: komplexní přehled důkazů a zjištěné dobré praxe - Williams, Robert; West, Beverly L; Simpson, Robert I (Úřad vlády České republiky, 2014)
Strategiím prevence problémového hráčství se v posledních letech věnovala značná pozornost i úsilí. Rozvoj, realizace a hodnocení většiny těchto iniciativ však probíhaly živelně a nepříliš koordinovaně. Spíše než na základě prokázané vědecké účinnosti byla většina z nich zavedena, protože „se zdály jako dobrý nápad“ a/nebo se používaly jinde. Primárním smyslem zprávy s názvem „Prevence problémového hráčství: Komplexní přehled důkazů a zjištěné dobré praxe“ je napomoci změnit tento stav věcí. Publikace obsahuje také přehledné shrnutí účinnosti vzdělávacích a politických iniciativ a 12 doporučení dobré praxe pro prevenci problémového hráčství. Publikace je překladem prvního vydání zprávy „Prevention of Problem Gambling: A Comprehensive Review of the Evidence“, která byla v angličtině vypracovaná pro Středisko provincie Ontario pro výzkum problémového hráčství a ministerstvo zdravotnictví a dlouhodobé péče provincie Ontario v roce 2012.
Monografie ; no. 25
Keywords: výchova a vzdělávání; Risk Factors; Counseling; formální sociální kontrola; Adolescent; Adult; prevalence; veřejná politika; hráčství; dospělí; návykové chování; mladiství; Crisis Intervention; Social Control, Formal; krizová intervence; Public Policy; Gambling; veřejné zdravotnictví; rizikové faktory; Prevalence; Behavior, Addictive; poradenství; psychiatrie; Education