School and Health 21, 2010 : papers on health education - Řehulka, Evžen (Masaryk University with collaboration by MSD, 2010)
Publikace je vydaná v rámci řešení výzkumného záměru Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity „Škola a zdraví pro 21. století“, který je řešen v letech 2005 až 2012. Svazek shrnuje především práce výzkumného týmu a také dalších autorů, kteří v této problematice pracují a publikují své výsledky na seminářích a konferencích, které jsou v rámci projektu pořádány. Sborník obsahuje práce týkající se výchovy ke zdraví z hlediska studia kurikula, z pohledu učitelů a žáků. Některé studie se věnují realizaci rámcových vzdělávacích programů v současné škole a potřebám učitelů získávat v tomto směru informace. Několik článků je věnováno environmentálním otázkám, které souvisejí s výchovou ke zdraví na školách. Dílčí výzkumy jsou zaměřeny také na důležité složky v přípravě budoucích učitelů.
Keywords: vyučování; školy; pedagogika; zdravotní výchova; dítě; Health Promotion; Schools; Health Education; mladiství; Mental Health; podpora zdraví; Teaching; Child; Adolescent; duševní zdraví