Deset tváří úzkosti : svépomocný program v sedmi krocích - Morschitzky, Hans; Sator, Sigrid (Portál, 2014)
V současné době onemocní nějakou formou úzkostné poruchy v průběhu svého života každý čtvrtý člověk z populace. U žen je toto onemocnění nejčastějším psychickým problémem, u mužů druhým nejčastějším po problémech s alkoholem. Autoři u jednotlivých poruch vysvětlují názorně jejich vznik, dynamiku, specifické projevy a nabízejí osvědčené přístupy k jejich překonání. Ty vycházejí jak z mnohaletých odborných zkušeností autorů, tak z nejnovějších poznatků kognitivně-behaviorální terapie a mentálního tréninku. Autoři nabízejí přístup zahrnující konfrontační terapii, mentální trénink, kognitivní terapii, tělesný trénink, trénink emocí, posilování sebevědomí a trénink zvládání stresu.
Spektrum
Keywords: Psychotherapy; samoléčba; duševní zdraví; Anxiety Disorders; psychiatrie; psychoterapie; Mental Health; Self Medication; úzkost; Anxiety; úzkostné poruchy