Kvantový doktor : kvantový fyzik nás provádí zdravím a léčbou - Goswami, Amit (ANAG, 2014)
Podle kvantového fyzika Amita Goswamiho je medicína připravena na aplikaci nového vědního oboru založeného na prvenství vědomí. Tento nový směr má působivou schopnost integrovat konvenční vědu, spiritualitu a léčitelství. Medicína versus alternativní terapie. Goswami odvážně reinterpretuje přední metody alternativní medicíny – homeopatii, čínskou medicínu, akupunkturu, ájurvédu a konvenční medicínu. Ukazuje, jak mohou být tyto zdánlivě odlišné modely propojeny v nový systém integrativní medicíny a nabízí hluboký vhled do vztahu fyziky a vědomí. Tento přístup nabízí lékařům i pacientům zcela nový způsob aplikace zdravotní péče s větším potenciálem k vyléčení a může se stát základem pro zásadní změnu paradigmatu v medicíně.
Keywords: holistické zdraví; Consciousness; homeopatie; tradiční lékařství; Homeopathy; alternativní lékařství; Nuclear Physics; vědomí; kvantová teorie; Medicine, Traditional; jaderná fyzika; fyzika, biofyzika; Quantum Theory; Holistic Health