Moudrost těla - Cannon, Walter B (Pragma, 2014)
Klasické lékařské dílo zkoumající homeostázu – mechanismus, kterým tělo samočinně udržuje hodnoty látek, které jsou důležité a nezbytné pro udržení života v těle. Autor postupně zkoumá všechny důležité orgány v lidském těle a látky, které produkují. Zkoumá, jak se tělo vyrovnává s vnějšími změnami a jak tyto orgány a látky na tyto změny reagují.
Keywords: homeostáza; fyziologické jevy; Sympathetic Nervous System; sympatický nervový systém; Homeostasis; fyziologie; fyziologická adaptace; acidobazická rovnováha; Physiological Phenomena; hormony kůry nadledvin; Adrenal Cortex Hormones; Autonomic Nervous System; autonomní nervový systém; Adaptation, Physiological; Metabolism; metabolismus; Acid-Base Equilibrium