Stres mezi lékařem, pacientem a zdravou osobou : příklady, příčiny, psychosomatika, etika - Irmiš, Felix (Galén, 2014)
Hledá příčiny uvedených nedostatků a upozorňuje na často méně podrobný rozbor dynamiky nemoci. Monografie rozebírá též spirituální (duchovní) přístup v psychosomatické medicíně z biopsychosociálního pohledu a popisuje význam spirituality pro hledání smyslu života pacienta, adaptaci, humanitu, etiku a zlepšení vztahu lékař - pacient.
Keywords: komunikace; spiritualita; Behavioral Symptoms; Physician-Patient Relations; Ethics, Medical; veřejné zdravotnictví; psychický stres; vztahy mezi lékařem a pacientem; behaviorální vědy; Spirituality; Stress, Psychological; Communication; behaviorální symptomy; lékařská etika