Molekulární genetika v onkologii - Foretová, Lenka; Svoboda, Marek; Slabý, Ondřej (Mladá fronta, 2014)
První komplexně pojatá monografie na toto téma u nás podává aktuální přehled možností molekulárně genetických vyšetření v oboru onkologie. Tato vyšetření umožňují lékařům mnohem lépe uplatňovat principy individualizované medicíny, a to ve všech oblastech poskytované zdravotní péče, tj. v prevenci, diagnostice i léčbě. Takovýto postup, jak již bylo prokázáno, zvyšuje šance na dlouhodobé přežití a lepší kvalitu života onkologických pacientů. Samostatné kapitoly jsou proto věnovány solidním tumorům, hematologickým malignitám, farmakogenetice a hereditárním nádorovým syndromům. V závěru knihy se autoři zabývají současnou situací i s ohledem na vstup nových technologií a perspektivou molekulární genetiky do budoucna.
Aeskulap
Keywords: Neoplasms; biologie; nádory; individualizovaná medicína; genetika, lékařská genetika; Pharmacogenetics; Precision Medicine; Molecular Biology; farmakogenetika; molekulární biologie