Soudní a mimosoudní projednávání sporů : (rozhodčí řízení a mediace) : sborník z kulatého stolu [konaného 5.12.2013] - Bělohlávek, Alexander J; Kovářová, Daniela (HBT, 2014)
Kulatý stůl zaměřený na problematiku projednávání sporů byl poslední odbornou akcí Pražského právnického podzimu 2013 a v jeho průběhu jedním z nejzajímavějších setkání. Naznačil místa a oblasti, na které bude možné v dalších etapách navázat. Není přitom náhodné, že se konal v prostorách České advokátní komory, jejíž předseda setkání udělil svou osobní záštitu, a že se jeho partnerem vedle Advokátní kanceláře prof. Bělohlávka a České (& Středoevropské) ročenky rozhodčího řízení stala i Unie podnikových právníků. Setkání odborníků z dotčených oblastí totiž odhalilo palčivé otázky problematiky projednávání sporů, které samotným během času nejsou a ani nemohou být vyřešeny. Na akci se podařilo shromáždit excelentní představitele tuzemské právní praxe a vědy průřezově ze všech sektorů, tj. justice, advokacie, rozhodců a mediátorů, právní vědy, zástupců profesní samosprávy, podnikových právníků apod.
Keywords: soudní vědy; role soudu; občanská práva; právo, zákonodárství; Forensic Sciences; Negotiating; soukromý sektor; vyjednávání; Civil Rights; Judicial Role; veřejný sektor; Private Sector; Public Sector; rozhodování; právní vědy; Decision Making; Jurisprudence