Genetická predikce pozdní toxicity radioterapie cervikálního karcinomu - Petera, Jiří (Iga MZ ČR, 2014)
Cílem projektu je testovat prediktivní význam mutací genu ATM a polymorfismu proteinu TGFß na riziko pozdních postradiačních komplikací u pacientek léčených radikální chemoradioterapií pro lokálně pokročilý karcinom čípku děložního. Vyšetření bude prováděno na lymfocytech z periferní krve metodou PCR. Výsledky mají umožnit cílenou individualizaci dávek a techniky radioterapie s předpokládanou redukcí jejich komplikací.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: mutace; Genetic Predisposition to Disease; polymorfismus genetický; Uterine Cervical Neoplasms; No-Observed-Adverse-Effect Level; nádory děložního čípku; dávka bez pozorovaného nepříznivého účinku; onkologie; Ataxia Telangiectasia; individualizovaná medicína; teleangiektatická ataxie; Polymorphism, Genetic; tolerance záření; Receptors, Transforming Growth Factor beta; Chemoradiotherapy; Radiation Tolerance; chemoradioterapie; gynekologie a porodnictví; Mutation; Precision Medicine; genetická predispozice k nemoci; receptory transformujícího růstového faktoru beta