Příručka první pomoci pro celou rodinu - Bernatová, Eva; Požár, Jakub (mladá fronta, 2014)
Praktická knížka do domácnosti i na cesty pro celou rodinu. Krok za krokem, přehledně, stručně a systematicky s pomocí názorných ilustrací uvádí laiky do situací, v nichž se mohou nečekaně ocitnout oni nebo lidé z jejich okolí a které budou vyžadovat, aby uměli poskytnout první pomoc. Knížka představuje základní postupy a nejdůležitější kroky jak v případech, kdy je bezprostředně ohrožen lidský život, tak i při méně nebezpečných zraněních, kdy včasný a správný zásah může předejít mnoha pozdějším komplikacím. Poradí, kdy se má nejprve zavolat záchranka a co je třeba udělat do chvíle, než přijede, kdy se můžeme záchrany života nejprve ujmout sami, kdy můžeme postiženého dopravit k lékaři a kdy je bezpečnější svěřit jeho transport profesionálům. Jejím hlavním cílem je, aby laici nebáli poskytnout první pomoc, aby získali jistotu a nepoddávali se panice, pokud se stanou svědky nebezpečných situací.
Keywords: First Aid; rány a poranění; první pomoc; Wounds and Injuries; Emergency Treatment; terapie náhlých příhod; Emergencies; náhlé příhody; zdravotní výchova