Aplikace moderních kalkulačních metod pro účely optimalizace nákladů ve zdravotnictví - Popesko, Boris (Iga MZ ČR, 2014)
Projekt se zabývá praktickou aplikací moderních kalkulačních metod v podmínkách organizací poskytujících zdravotnické služby, pro účely optimalizace jejich nákladů. V rámci projektu budou prozkoumány specifika řízení nákladů ve zdravotnických organizacích. Bude provedena implementace moderních kalkulačních metod ve vybraných zdravotnických organizacích a na jejím základě zpracována metodika pro jejich aplikaci a praktické využití, což bude mít pro dané organizace velký význam při optimalizaci nákladů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Health Care Economics and Organizations; management, organizace a řízení zdravotnictví; výdaje na zdravotnictví; ekonomika a organizace zdravotní péče; kvalita zdravotní péče; ekonomika nemocniční; náklady na zdravotní péči; Costs and Cost Analysis; Health Care Costs; Health Expenditures; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; Economics, Hospital; Quality of Health Care; investiční náklady; náklady a analýza nákladů; Capital Expenditures