Biologická léčba zánětlivých autoimunitních onemocnění v revmatologii, gastroenterologii a dermatologii - Pavelka, Karel (Grada, 2014)
Biologická léčba přinesla zásadní zlom do léčby autoimunitních onemocnění v revmatologii, gastroenterologii, dermatologii, osteologii a v několika dalších specializacích. Její vznik byl umožněn jednak pochopením patogeneze těchto, jednak rozvojem genetického inženýrství.
Keywords: Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; Interdisciplinary Communication; farmakoterapie; Skin Diseases; Therapeutic Equivalency; revmatické nemoci; farmacie a farmakologie; nežádoucí účinky léčiv; Biological Therapy; kožní nemoci; terapeutická ekvivalence; Rheumatic Diseases; Gastrointestinal Diseases; gastrointestinální nemoci; mezioborová komunikace; léčivé přípravky; Pharmaceutical Preparations; biologická terapie