Etické problémy medicíny na prahu 21. století - Ptáček, Radek; Bartůněk, Petr (Grada, 2014)
Monografie systematickým způsobem mapuje etické problémy v medicíně na přelomu 20. a 21. století. Je rozdělena do čtyř tematických celků. První analyzuje etické otázky na úrovni obecných a historických souvislostí, druhá se věnuje problematice etických problémů, které stojí na pomezí výzkumu a klinické práce, třetí mapuje stav etiky a očekávaných etických výzev v jednotlivých klinických oborech a v závěrečné části jsou probrány některé speciální otázky – např. problematika smrti a umírání, dehumanizace v medicíně a další závažné jevy.
Edice celoživotního vzdělávání ČLK
Keywords: etika, bioetika, lékařská etika; lékařství; Ethics, Medical; lékařská etika; Medicine