Emoce v medicíně II a III : emoce v životním cyklu člověka : úzkost, stres a životní styl - Rokyta, Richard; Höschl, Cyril (Mladá fronta, 2014)
Jedním z nejúžasnějších témat, jež procházejí celou medicínou, našimi životy i dějinami, jsou bezesporu emoce. Na celostátních kongresech České lékařské akademie s názvem „Emoce v medicíně“, jež se konaly v letech 2011 a 2012, byly prosloveny pozoruhodné přednášky, dotýkající se emocí v různých lékařských oborech z rozličných pohledů. Vzhledem k mimořádnému zájmu publika o tato témata se autoři – editoři této knihy – rozhodli zpracovat obsah setkání knižně a zpřístupnit jej tak širší odborné veřejnosti. Široký záběr a sestava velmi různorodých autorů, povětšinou předních odborníků a všeobecně známých osobností, činí tuto knihu atraktivní pro všechny lékaře a mediky bez rozdílu zaměření.
Zdravotnictví a medicína
Keywords: Life Style; Pathological Conditions, Signs and Symptoms; emoce; lékařství; psychofarmakologie; psychický stres; Emotions; Anxiety; patologické stavy, příznaky a symptomy; psychologie, klinická psychologie; Psychopharmacology; životní styl; Stress, Psychological; úzkost