Klinická anesteziologie : překlad 6. vydání - Barash, Paul G; Cullen, Bruce F; Stoelting, Robert K (Grada, 2015)
Překlad tzv. „handbooku“, tedy příručky (v našem slova smyslu zkrácené verze) světoznámé učebnice anestezie. Postgraduální publikace má oproti „velké knize“ přednost ve stručnosti, přehlednosti a praktičnosti a obsahuje všechny potřebné údaje pro studium i praxi v oboru. Kniha je doporučena a překlad garantován výborem odborné společnosti ČSARIM (Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny). Editor překladu je prof. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D., FCCM, s kolektivem našich předních odborníků. Knihu ocení zejména anesteziologové a intenzivisté, ale je užitečná i pro ostatní související „hraniční“ obory jak chirurgické, tak interní. Barevná publikace obsahuje na téměř 200 obrázků a na 580 tabulek.
Keywords: klinické lékařství; Clinical Medicine; anestetika; anesteziologie; Anesthetics; anesteziologie a intenzivní lékařství; Anesthesiology