Panoráma antropologie biologické - sociální - kulturní : modulové učební texty pro studenty antropologie a "příbuzných oborů". 36, Anatomie pro antropology II - Splanchnologie - Vargová, Lenka; Páč, Libor; Malina, Jaroslav (Nadace Universitas, 2008)
Šestatřicátý modulový učební text pro studenty antropologie a „příbuzných oborů“ nese název Anatomie pro antropology II a je zaměřen na obor Splanchnologie. Text je rozdělen do jednotlivých tematicky zaměřených kapitol, které se věnují trávicímu systému, dýchacímu systému, močovému ústrojí, mužským a ženským pohlavním orgánům, kardiovaskulárnímu systému, mízní soustavě či žlázám s vnitřní sekrecí. Autory učebnice jsou MUDr. Lenka Vargová, Ph.D., odborná asistentka Anatomického ústavu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, a prof. MUDr. Libor Páč, CSc., profesor a přednosta Anatomického ústavu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.
Scientia
Keywords: Anatomy; anatomie